Normbegründung und Normbefolgung in Ethik und Ökonomik. - Kliemt, H.
Neudržateľnosť tézy o striktnej oddelenosti etiky a ekonomiky kvôli odlišnému fungovaniu noriem. Kontraverzia kognitivizmu a nekognotivizmu a vzťah etiky a ekonomiky. Kritika nekognitívnych normatívnych teórií. Rozdiely medzi základmi konania a želaní. Problém reálneho riadenia správania sa prostredníctvom etických názorov a postojov. Nezávislosť modelu ekonomického konania od egoizmu a altruizmu.