Post-totalitarian transition: risk and opportunity. - Zeman, M.
Sociologická futurologická štúdia o riziku posttotalitného prechodu ako o populistickom syndrome. Krátkodobé perspektívy totalitnej psychológie. Dôraz na dlhodobejší privatizačný proces ako ekonomickú a hlavne sociálnu úlohu menovite formou fungovania vzdelávacích programov.