Transition from authoritarian/totalitarian systems. Recent developments in Central and Eastern Europe in a comparative perspective. - Steenbergen, B. van
Použitie metódy komparatívnej prognózy na porovnanie stupňa prechodu krajín strednej a východnej Európy z autoritatívneho systému k demokracii s krajinami južnej Európy a Latinskej Ameriky. Možnosti využitia skúseností týchto krajín. Šance ale aj úskalia rýchleho prechodu k demokracii a trhovej ekonomike. Úloha USA a Európskeho spoločenstva v tejto transformácii.