Ekonomia a sady wartosciujace. - Czarny, B.
Autor predkladá argumenty strán zúčastňujúcich sa na spore pozitívnych a normatívnych ekonómov pri úlohe hodnotiacich úsudkov v ekonómii. Uvádza výpovede poľských ekonómov po roku 1949, ktoré považuje za reprezentatívne pre históriu ekonomického myslenia v Poľsku.