gazdasági rendszerváltás dilemmái - válságban. - Mandel, Martin
Otázky teoretického prepracovania ekonomiky prechodného obdobia z plánovaného na trhové hospodárstvo v postkomunistických štátoch Európy. Politika a ekonomika, neblahý vplyv politických zásahov do koordinácie ekonomickej sféry. Spoločenské, hospodárske a právne aspekty reštrukturalizácie v Maďarsku. Redistribúcia a alokácia, súťaženie a privatizácia. Stabilizácia hospodárstva.