New technologies and developing countries: prospects and potential. - Marton, K.
Nedostatočný transfer technických inovácií v informatike a ďalších technológiách znižuje konkurenčnú schopnosť rozvojových krajín. Potreba novej inovačnej politiky v týchto krajinách. Rozbor potreby nových technológií v krajinách jednotlivých kontinentov v nadväznosti na ich špecifiká. Klasifikácia rozvojových krajín z hľadiska uplatňovania nových technológií. Odporúčané technológie pre transfer do rozvojových krajín.