Seminar participants critique design of structural adjustment programs. - Gleason, P.
Referát na seminári MMF "Štruktúrna prestavba a rozvojové krajiny" (Rio de Janeiro, jún 1992). Osobitný význam štruktúrnych reforiem v poľnohospodárstve rozvojových krajín. Požiadavka reciprocity liberalizácie obchodu a prístupu na trhy zo strany priemyslovo vyvinutých krajín. Dôsledky dohody Mexiko - USA o voľnom obchode. Subvencovanie poľnohospodárskej produkcie a podpory malým farmárom. Štruktúrne zmeny v svetle vzťahov vlády a hospodárskeho sektora.