Should Europe provide selective assistance for key industries? Do we need a strategic high technology policy? - Keller, D.
Teória ani skúsenosti nezdôvodňujú opodstatnenosť selektívnej politiky v špičkových technológiách a rozvoji priemyslu vôbec. Namiesto toho sa odporúčajú alternatívne opatrenia ekonomickej politiky vytvorením Európskeho vnútorného trhu, harmonizáciou predpisov, zrušením národnej nákupnej politiky a obmedzením monopolu národných dodávateľov telekomunikačných zariadení.