Programite za stabilizacija i strukturno prisposobjavane v Latinska Amerika. - Koteva, M.
Analýza skúseností latinsko-amerických krajín zo štruktúrnej adaptácie prebiehajúcej na základe programov odsúhlasených MMF a Svetovou bankou. Úloha jednotlivých nástrojov programov - valutového kurzu, rozpočtovej a peňažnej politiky, reformy v riadení, liberalilzácie zahraničného obchodu, privatizácie atď. Formulácia niekoľkých modelov stabilizácie a adaptácie a náčrt sociálno-.ekonomických výsledkov plnenia programov.