Využíva vrcholové řízení formální informační systémy? - Říhová, Z.
Malé využívanie súčasných počítačových informačných systémov vedúcimi riadiacimi pracovníkmi vyžaduje vytvoriť špeciálne informačné systémy, ktoré by vrcholovému riadeniu lepšie vyhovovali. Pre tieto systémy sa v západnej literatúre zaviedlo označenie EIS (Executive Information Systems). Charakteristika požiadaviek na informácie pre vrcholové riadenie.