Diskontinuita českého ekonomického myšlení. - Havel, J.
Hlavnou črtou ekonomického myslenia je diskontinuita, čo viedlo k mnohým vecným i morálnym škodám. Charakteristika ekonomických myšlienkových prúdov od polovice 19. stor., v období prvej republiky a od r. 1948, kedy sa uzavrel priestor pre teórie, ktoré by boli náznakom alternatívy vládnucej ideológie. Preberali sa sovietske učebnice PE a stalinský model v praxi. Po uvoľnení v 60. rokoch v období normalizácie = likvidácia väčšiny politekonómov, české ekonomické myslenie sa rozčlenilo na oficiálne, tuzemské neoficiálne a exilové. Súčasný stav a názory na reformu.