Vazraždane na edna intelektualna tradicija: liberalizmat vav Francija. - Prodanova, A.
Francúzske liberálne myslenie sa vyznačuje veľmi zložitým vývojom. Kritika centralizmu v 17. storočí. Význam J.B. Saya a F. Bastiata pre rozvoj francúzskeho ekonomického liberálneho myslenia. Obdobie kritiky liberalizmu. Predpoklady vzniku neoliberalizmu. Významný prínos francúzskych ekonómov do obnovy liberalizmu.