Doména konstituční ekonomie. - Buchanan, James M.
Konštitučná politická ekonómia je výskumným programom zameriavajúcim sa sa na skúmanie vlastností pravidiel a inštitúcií, na interakcie medzi jednotlivcami a procesy voľby a zavádzania týchto pravidiel a inštitúcií. Príspevok zobrazuje doménu výskumného programu, ktorý umožňuje analytický vývoj v akomkoľvek rozmere, objasňuje jednotlivé časti názvu a odlišuje konštitučnú ekonómiu od nekonštitučnej. Kritizuje i obhajuje filozofické základy tejto disciplíny a uvádza kontraverzné otázky.