Flexibilité et conventions du travail. - Salais, R.
Tri otázky pracovnej flexibility. Povaha spodného kompromisu v pracovných vzťahoch medzi zamestnávateľmi a zamestnancami. Spojitosť medzi analýzou práce a výrobku. Komplexnosť pracovných pravidiel a rozmanitosť noriem flexibility. Pracovná zmluva a jej plnenie. Pracovná zmluva a rovnocennosť. Výrobok a kvalita práce. Flexibilita podľa 4 modelov pracovnej zmluvy. Zmluvy predajnej, nehmotnej, nekvalitnej a priemyselnej práce. (Economie appliquée 1991, č.2).