Kolektívne vyjednávanie v SRN. - Vladárová, Marta
Základným právnym rámcom pre kolektívne vyjednávanie je zákon o tarifnej zmluve. Podobne ako zákon v ČSFR o kolektívnom vyjednávaní určuje písomnú formu zmluvy a definuje zmluvné strany. Ďalšie črty zákona a jeho podobnosť so zákonom v ČSFR.