Současné pojetí ergonomie. - Kohout, V.
Prehľad poňatia ergonómie rôznymi autormi minulej generácie. Racionálnym jadrom rozdielnych názorov je všeobecný predmet ergonómie a to ľudská práca. Ergonómiu možno definovať ako interdisciplinárny odbor skúmajúci človeka, pracovné prostriedky a prostredie v pracovných procesoch s cieľom dosiahnuť najvyšší stupeň humanizácie možný v technických a sociálno-ekonomických podmienkach daného okamihu vývoja.