Človek a práca - veda o práci. - Kirchner, J.H
Príspevok zameraný na všeobecnú koncepciu posudzovania ľudskej práce. Je spracovaný s cieľom podporiť tento trend. Vzájomné vzťahy medzi pracovnými podmienkami a hodnotiacimi kritériami, ako aj v oblasti vymedzujúcej proces utvárania ľudskej práce. Špecifikujú sa vzájomné vzťahy vyplývajúce z pôsobenia ľudskej práce, ktoré by sa mali cieľavedome zohľadňovať pri jej utváraní.