Směrný růst zvyšování výdělkové úrovně a postavení odborové organizace. - Klas, J.
Príčiny zaostávania vykazovaných priemerných miezd za stanoveným percentom smerného rastu miezd. Mzdy hradené zo zisku. Úloha odborov v súvislosti s tvorbou a uzavieraním kolektívnych zmlúv. Potreba dostatočne odborne spôsobilého zástupcu odborov pre kolektívne vyjednávanie na podnikovej úrovni.