Struktura chudoby v Československu. - Hiršl, M.
Všestranný rozbor chudobných domácností v ČSFR v r. 1988 uskutočnený Výskumným ústavom práce a sociálnych vecí. Určenie sociálneho minima. Najviac chudobných žilo v rodinách s deťmi a v domácnostiach robotníkov. Charakteristika vybavenia domácností chudobných spotrebnými predmetmi a nerovnomernosti miery ohrozenia chudobou. Prechod k trhovému hospodárstvu môže vyvolať pokles životnej úrovne. Charakteristika novej sociálnej reality.