Řízení prostřednictvím učení. - Vácha, S.
V súčasnosti úspech podniku závisí od tvorivého výsledku každého človeka v podniku. Tvorivý výsledok sa nedá nariadiť ale len stimulovať. Výchova a vzdelanie zvyšujú kompetenciu i motiváciu. V manažmente zdomácnel pojem "učiaci sa podnik". Vznikajú nové formy a metódy vzdelávania ľudí v podnikoch. Charakteristika foriem, ktoré sa uplatňujú pri výchove manažérov.