Amenities versus labor market opportunities: choosing the optimal distance to move. - Clark, D.E
Testovanie relatívneho významu motivácie nerovnováhy trhu pracovných síl a dopytu domácností po tovaroch mimo trhu, na pohyb ľudí medzi územiami veľkomiest. Použitie hedonického modelu na rozloženie miezd medzi mestami na rovnovážne a nerovnovážne komponenty. Porovnanie jednotlivých aspektov kvality prostredia a komponentov nerovnováhy miezd na prekonanie vzdialenosti medzi dvomi územiami.