Sociálne súvislosti konverzie. - Polláková, E.
Skúsenosti s riešením zamestnanosti v súvislosti s konverziou v 80. rokoch v Lotrinsku (Francúzsko). Sociálne programy zamerané na minimalizáciu nezamestnanosti. Prístup podnikov ku konverzii a riešenie zamestnanosti. Burzy pracovných miest a individuálny kontakt s uvoľňovanými pracovníkmi. Motivácia ľudí k znovuzamestnaniu. Sociálna záchranná sieť. Úloha štátu v riešení sociálnych problémov konverzie.