Desindustrializace, netržní sektor a růst nezaměstnanosti v Evropě. - Glyn, A.
V 80. rokoch sa obnovuje hromadná nezamestnanosť v Európe jav, ktorý bol v rokoch "zlatého veku" (50. a 60. roky) považovaný za prekonaný. Skúmanie príčin tohto javu z hľadiska zmien v modeloch rastu a zmien v štruktúre výroby. Analýza zmien a rozdielov v európskej nezamestnanosti, osobitne analýza Švédskeho modelu udržovania zamestnanosti a "zázraku produktivity" - prosperity vo Veľkej Británii v 80. rokoch, ktorá bola výsledkom prerozdelenia národného dôchodku v prospech majetných.