Transnational corporations' expanding role in global economy described in UN report. - Gleason, P.
Tézy správy OSN o svetových investíciách z r. 1992 o nebývalom raste priamych zahraničných investícií. Hlavné prúdy a trendy investičnej činnosti v jednotlivých regiónoch sveta. Väzby na bilaterálne a multilaterálne dohody štátov v rámci GATT a OECD. Zmeny v roli multinacionálnych spoločností v priemyselných a rozvojových krajinách. Paralely s oficiálnou podporou rozvoja hosťovských krajín.