kultúra finanszírozása és szabadsága. - Kozma, G.
Problémy financovania kultúry vo vyspelých štátoch a v štátoch s finančnými problémami. Financovanie a zasahovanie štátu do kultúry. Otázky pamätihodnosti a novej kultúry - hovorenej, kreslenej a písanej. Ak štát je aj sponzorom, nesmie zasahovať do slobody prejavu v kultúre. Daňové a colné predpisy, podpora kultúry cez podnikateľov.