Cyclical Balance of the Current Account. - Carlberg, M.
Analýza interakcie medzi bežným účtom, zahraničnou pozíciou a tokom úrokov na základe Mundell-Flemigovho modelu malej otvorenej ekonomiky, charakterizovanej pevným kurzom a dokonalou pohyblivosťou kapitálu. Výsledok: Investičný šok generuje cyklický proces vyrovnania. Bežný účet ako celok sa počas cyklu nevyrovná.