Fisherian transmission and efficient artbitrage under partial financial indexation. <The> case of Chile. - Mendoza, Enrique G.
Čiastočná finančná indexácia v Chile vytvorila systém, v ktorom väčšina bankových depozitov sú 30 dňové neindexované depozity alebo 90 dňové indexované depozity. Na základe údajov o úrokových sadzbách sa testuje hypotéza o racionálnych očakávaniach, efektívnosti arbitráže a časovo invariantného zisku likvidity.