Redistributive state aid to local communities. - Bartolome, Ch.A.M.de
Použitie pomoci štátu obciam v rámci redistribúcie a jej obmedzenie vlastným výberom. Možnosti nahradzovania štátnej podpory verejnými službami. Imigrácia majetných domácností do obcí s rozvinutými verejnými službami, ich zdaňovanie. Redistribúcia zdrojov pre menej rozvinuté obce. Štátna pomoc vzdelávaniu v meste New York.