IMF study surveys policy and administrative aspects of value-added tax.
Tézy štúdie IMF o funkciách dane z pridanej hodnoty. Výhodami dane sú vysoký podiel v štátnych príjmoch, neutralita a vyššia efektívnosť. Regresívnosť dane z pridanej hodnoty a jej väzby na príjmové skupiny. Inflačné riziká pri zavedení tejto dane - podľa výsledkov prieskumu v 35 krajinách, zavedenie dane nemalo inflačný účinok. Dopad dane na vývoz. Prehľad sadzieb dane z pridanej hodnoty v jednotlivých krajinách, od ich zavedenia do februára 1992.