Abszolutizmusból alkotmányosságba. Az Osztrák Nemzeti Bank és a Plener-féle banktörvény. - Kövér, Gy
Bankový systém v Rakúsku. Štátne banky, ich vzťah k štátu a jeho dlhom. História ústredných bánk a bankových zákonov. Absolutizmus a banky. Štátne dlhy v rokoch 1859-1867 v Rakúsku. Porovnanie so súčasnými bankami.