Bankfusionen aus der Perspektive der Uternehmenskultur. - Schmoll, A.
Osobitosti variánt fúzií malých a veľkých bánk. Systémové myslenie v podmienkach mnohovrstevnatosti procesu fúzií. Psychologická dimenzia fúzií (konflikty, prestíž, obavy..). Potreba novej kultúry podniku po splynutí daná rôznosťou tradícií, organizačnej štruktúry, štruktúry zákazníkov... Rôznosť záujmov skupín zamestnancov. Personálna práca po fúzií (nová orientácia, šance...).