<Der> Staat und die Banken. - Welteke, E.
Prudký rast objemu činnosti nemeckých bánk v posledných 20. rokoch. Miesto Hessenu vo finančnej sieti Nemecka. Interakcie medzi štátom a bankami na rôznych úrovniach. Banky, sporiteľne a poisťovne a ich činnosť na úrovni obcí, spolkových krajín a štátu. Vzťah regulácie a deregulácie. Frankfurt v medzinárodnej konkurencii finančného trhu. Inovácie. Burza a burzový dozor. Zemská politika a banky. Moc bánk v štáte.