Jak založit banku. Bankovní licence schvaluje bankovní rada SBČS. - Vandurková, N.
Informácie o tom, ako možno založiť banku a ako dlho trvá, než začne fungovať. Základným dokumentom je žiadosť o bankovú licenciu. Náležitosti žiadosti o licenciu. V žiadosti o licenciu má byť uvedený obchodný plán a organizačná štruktúra nového subjektu. Nevyhnutnosť kontaktovania zakladateľa s niektorým z troch útvarov bankového dohľadu ŠBČS. Podmienky pre zahraničné subjekty, ktoré žiadajú o možnosť založenia banky.