Narzedzia analizy realnego poziomu kursu walutowego. - Jasinski, L.J
Pojmy - nominálny a reálny kurz. Vzťah týchto kurzov zlotého k doláru. Reálny efektívny kurz. Nominálny efektívny kurz. Reálne kurzy zlotého. Kurzy dolára, nemeckej marky, anglickej libry, francúzskeho franku, japonského yena a švajčiarskeho franku. Reálne kurzy hlavných zameniteľných mien.