Njakoi savremenni charakteristiki na valutnija kurs. - Nikolov, Č.
Skúmanie dlhodobého odkláňania valutových kurzov od kúpnej sily. Analýza príčin nadhodnotenia alebo podhodnotenia danej valuty a vplyvu na národné ekonomiky. Uvedenie príkladov efektívnej firemnej investičnej stratégie eliminujúcej nepriaznivý vývoj vzťahu kurzov. Poukaz na nedostatky v súčasnosti jestvujúceho valutového trhu v Bulharsku a niektoré odporúčania.