Panelists discuss hyperinflation in former centrally planned economies. - Rosen, G.R
Názory účastníkov fóra o nebezpečenstve hyperinflácie v bývalých centrálne plánovaných ekonomikách, ktoré sa konalo v Stredisku MMF 25. júna 1992. Previs peňazí ako faktor vyvolávajúci hyperinfláciu. Pristupujú k nemu ďalšie činitele, ako vývoj miezd, rozpočtový deficit, zúženie daňovej základne a i. Hodnotenie vývoja v ČSFR, Poľsku, Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku a bývalom ZSSR, ktorý je do istej miery u prvých troch priaznivý vďaka východiskovému stavu.