<La> encrucijada de la democracia. - Castro Escudero, A.
Venezuela po vzostupe v r. 1974-1978 je na pokraji krízy dôsledkom zmeny svetových cien ropy. Analýza tohto vplyvu na národné hospodárstvo - úloha vlády. Nutnosť prispôsobenia sa novej situácií. Analýza nebezpečenstva pre demokraciu a ekonomické aspekty zlepšenia situácie.