Populizm makroekonomiczny. - Dornbusch, R.
Analýza paradigmy makroekonomického programu v Chile za Allendeho (1970-1973) a Peru za A. Garcia. Tento makroekonomický populizmus predstavuje smer v ekonomike v oblasti jej riadenia, ktorý kladie dôraz na hospodársky rast, na redistribúciu príjmov a znižuje riziko inflácie a financovania deficitu a reakcie podnikov na agresívnu netrhovú politiku.