Tchaj-wan - zázrak nejen ekonomický. - Bakešová, Ivana
Tchaj-wan je dnes najbohatším štátom sveta, i keď nie je medzinárodne právne plne uznaný. Vnútorné faktory úspešnosti ekonomiky v krajine s veľmi zlými predpokladmi. Úspech možno pravdepodobne pripísať veľmi vhodne zvoleným postupom pri tvorbe hospodárskeho modelu v daných podmienkach. Pozoruhodný úspech pri postupnom prechode od totalitného režimu k demokratickému. Možnosti spolupráce s ČSFR.