<The> future of Eastern Europe. Lessons from the Third World. - Sardar, Z.
Otázka podobnosti súčasnej situácie východnej Európy so situáciou rozvojových krajín po získaní ich nezávislosti. Tri základné paralely podobného ekonomického a sociálneho vývoja a jeden zásadný rozdiel v postavení východnej Európy a rozvojových krajín vo svete. Dva pesimistické scenáre budúcnosti bývalých socialistických krajín.