keletnémet átalakulás szimulációs modellje. - Krüger, G.
Berlínsky národohospodársky výskumný ústav pomocou simulačného modelu zosumarizoval najpálčivejšie problémy ekonomickej prestavby zjednoteného Nemecka. Prognóza sa zaoberá najdôležitejšími otázkami prestavby býv. východného Nemecka, najmä ekonomických ukazovateľov - výroba, investície, pracovné sily, nezamestnanosť, výdavky na sociálnu politiku atď. V grafických návrhoch 4 variácie riešenia problémov v zjednotenom Nemecku.