El proceso de enajenación de entidades paraestatales.
Plán rozvoja Mexika 1981-1994 počíta s rozpustením štátnych spoločností, s výnimkou strategických, pre zvýšenie demokracie a konsolidácie ekonomiky. Počíta sa nielen s predajom, ale aj s fúziami, zaniknutím, prevodom a likvidáciou. Vcelku ide o viac ako 1000 podnikov. Popis spôsobov odštátnenia a jeho výsledky.