K základním problémům dotační politiky v zemědělství. - Bečvářová, Věra
Charakteristika východiskovej situácie a pôsobenie ekonomickej reformy a jej prvej fázy. Dotačná politika štátu do r. 1990. Orientácia dotácií na maximalizáciu výroby. Zrušenie zápornej dane z obratu a jeho vplyv. Cenová liberalizácia. Úpravy v dotačnom systéme v roku 1991 s podporou privatizácie, reštrukturalizácie. Neujasnenosť koncepcie poľnohospodárskej politiky. Vecné a systémové problémy poľnohospodárskej politiky.