Rolnictwo w procesie urynkowienia gospodarki.
Autori sa snažia určiť hlavné adaptačné prvky roľníckych podnikov a rozvojové trendy roľníctva vo svete. Poznámky na okraji výskumu roľníctva. Prispôsobovacie procesy v roľníckych gazdovstvách. Adaptačné procesy v štátnych poľnohospodárskych podnikoch (Pgr). Návrhy pre roľnícku politiku.