Systemowe uwarunkowania polityki przemyslowej. - Porwit, K.
Charakteristika politiky štátu a intervencionizmu v Poľsku. Historické skúsenosti a ich sprievodné javy. Inflačná terapia. Transformačné procesy. Kritika a analýza systémovej transformácie a prestavby. Požadované hlavné črty mikroekonomickej priemyselnej politiky. Význam protirecesnej činnosti. Skúsenosti cudziny s intervencionizmom. Význam zmien v 10 oblastiach zahrnutých do systémovej prestavby. Podmienky účinnej rozvojovej politiky.