Nová dopravní politika. - Procházka, M.
Zásady štátnej dopravnej politiky, schválené vládou ČSFR v r. 1991. Cieľom zásad je postupne pripraviť podmienky pre vstup ČSFR do ES, vytvoriť v doprave trhové podmienky, zvýšiť podnikateľskú aktivitu, vytvoriť podmienky pre zdravú konkurenciu a zlepšenie stavu dopravnej infraštruktúry, sprehľadniť finančné vzťahy medzi dopravnými podnikmi a štátom.