V hre je spotrebiteľ. - Mihok, D.
Ťažisko malej privatizácie sa sústredilo na obchodnú sieť. Viac ako 55 perc. tejto siete tvoria maloobchodné jednotky potravinárskeho sortimentu. V obchode s potravinami prevláda súkromné vlastníctvo (60 perc. začiatkom r. 1992), ďalšie miesto zaujímajú podniky so zahraničnou účasťou, výlučne zahraničných podnikov je zatiaľ len sedem. V mnohých mestách však stále chýbajú veľkopredajne s potravinami. Náčrt budúcnosti organizácie obchodu s potravinami.