<The> drug economy and anti-drug policy in developing countries. - Shams, R.
Vplyv výroby drog a obchodu s drogami na ekonomiku rozvojových krajín. Substitučná ekonomická politika a jej vyhliadky na úspech. Hľadanie stratégií na obmedzenie dopytu po drogách v priemyslovo vyvinutých krajinách. Ekonomické aktivity založené na drogách v štátoch Ázie a Latinskej Ameriky. Negatívne dopady predaja drog na stabilitu meny a životné prostredie. Odporúča sa regulovaná liberalizácia spotreby drog ako predpoklad úspechu antidrogovej politiky v rozvojových krajinách.