Agencje celne - specyficzna forma dzialalnosci gospodarczej. - Sieradzan, T.
Poľský colný zákon zo dňa 28. decembra 1989 zaviedol pojem colnej agentúry v čl. 116. Jej úlohy a činnosti. Zmena colného zákona z roku 1991 určila rozsah činnosti colných agentúr. Základné úpravy colných agentúr vo Francúzsku, USA a Nemecku.