<The> creation of regional blocs in the world economy. - Buelens, F.
Neutešený stav medzinárodných hospodárskych vzťahov s existenciou značných netarifných prekážok obchodu, nezhodami v medzinárodnom obchode a súčasnou krízou GATT podporuje vznik regionálnych hospodárskych blokov. Chyby a nedostatky Všeobecnej dohody o clách a obchode. Politika USA vo vzťahu ku GATT. Snahy Japonska o vytvorenie nezávislého ázijského bloku. Ohrozenie multilateralizmu v svetovej ekonomike.